M E I S T Ä

ÄNIÄ on vuonna 2021 perustettu taiteellinen tuotantokollektiivi, jolla on pitkä yhteinen tausta erilaisissa musiikkituotannoissa ja äänitystehtävissä. ÄNIÄn juuret johtavat Saku Liimataisen ja Oskari Kalliomäen yhteisiin kokeellisen musiikin produktioihin, joissa erilaiset syntetisaattorit ja äänijärjestelmät ovat olleet pääosassa.

ÄÄNITUOTANTO
SAKU LIIMATAINEN

Alun perin pianistina kunnostautunut Saku Liimatainen vastaa ÄNIÄllä musiikkituotannoista ja niiden totetuksista. Hänen toimenkuvaansa kuuluvat äänitystekniset ja auditiivisen sisällöntuottamisen työtehtävät. Lahden nuorimpana keski-ikäisenäkin tunnettu Liimatainen on myös vannoutunut hapankaalin rakastajana.

TEKNIIKKA
OSKARI KALLIOMÄKI

Oskari Kalliomäen toimenkuvaan ÄNIÄllä kuuluvat sekä laiteteknologia, signaalikäsittely että elektroniikka. Hän pitää huolen studiomme sydämestä eli laitteiden toimintakunnosta. Kalliomäki tunnetaan myös laiterakentajana ja -suunnittelijana: suurin osa studiomme analogisista syntetisaattoreista ovatkin juuri Oskarin käsialaa. Diplomi-insinöörimäisellä tarkkuudella Oskari pitää huolen niin villapaitansa vihreästä väristä kuin salmiakkijäätelön riittävästä annostelusta.

SISÄLTÖ & GRAFIIKKA
JENNI LAAKSONEN

Jenni Laaksonen on tuotantokollektiivin visuaalinen sisällöntuottaja sekä graafikko. Esteettisten virikkeiden ja käytettävyyden sekatyöläisenä hän hoitaa muiden muassa ÄNIÄn kautta toteutettavia yhtye- ja tapahtumakuvauksia, sosiaalisen median tuotantoa että kansitaiteita. Suomen lahtelaisimpana raisiolaisena Jenni löysi sopivan suojaisan kolon puujalkavitseilleen ÄNIÄn valkoisten akustiikkapaneeleiden alta.

VIESTINTÄ & PROMOOTIO
PETTERI KOSKINEN

Petteri Koskinen vastaa viestinnällisestä yhteistyöstä artistien kanssa ja pitää huolta ÄNIÄn suhdetoiminnasta. Hän toimii myös projektikohtaisesti niin ääni- kuin visuaalisessa tuotannossa taiteellisena konsulttina. Tämä Queer-maailman lahja taiteelle pitää punkista, mutta ei hämähäkeistä!

Rumputeknikko
JOONAS MÄYRÄ

Joonas Mäyrä toimii rumputeknikkona ÄNIÄn äänityksissä ja hoitaa lyömäsoittimien optimoinnin tuotantoja varten. Kuvassa Joonaksella on Blabex Laser 2B –kapulat.

ASSISTENTTI
SAMULI LEHTONEN

Samuli Lehtonen toimii assistenttina sekä äänityksissä että projektien jälkituotannossa. Hän on myös mukana logistisissa vastuutehtävissä esimerkiksi ÄNIÄn äänikaluston kuljetuksessa sekä huollossa – Samuli on aina paikalla siellä, missä tarvitaan! Lakkaamattomalla meemivideoiden virralla hän pitää myös huolen hilpeästä Äniän työskentelykulttuurista.

© ÄNIÄ Produkt 2022
aniaprodukt@gmail.com